Matematik

Rumfang

18. november 2018 af MichelleMH25 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Håber i kan hjælpe med denne opgave. her får i lige hele teksten. 

Alle gæster får et glas øl. der skænkes i et glas der har en form som en cylinder. Glasset skænkes kun 3/4 op.(fulde højde er 14 cm og diamter er 10)

Hvordan finder jeg ud af hvad 3/4 er i cm3 i dette glas?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2018 af SuneChr

Beregn rumfanget af en cylinder, hvis radius = 5 cm og højde = 3/4·14 cm.


Svar #2
18. november 2018 af MichelleMH25 (Slettet)

Ved du hvad 3/4 er i decimal tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2018 af mathon

detaljer:
                  \small V_{cyl} =h\cdot \pi \cdot r^2=h\cdot \pi \cdot \left ( \frac{d}{2} \right )^2=\frac{\pi }{4}\cdot h\cdot d^2

                   \frac{3}{4}V_{cy\, l} =\frac{3}{4}\cdot \frac{\pi }{4}\cdot h\cdot d^2=\frac{3\pi }{16}\cdot h\cdot d^2


Svar #4
18. november 2018 af MichelleMH25 (Slettet)

Så det er 0,75 x 14 = 10,5 

så udregning er 3,14 x 5 x 5 x10,5 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2018 af SuneChr

Ja, hvis der står i opgaven, at \pi = 3,14
så er det rigtigt.
Benyt gangeprik og ikke kryds.
Benævnelsen cm3 skal med, når det er regnet ud.
 


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.