Matematik

Er det rigtig?

21. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejj jeg har en opgave jeg ikke kan finde ud af. Jeg har lavet noget af det men føler at det er forkeret:( kan nogen fortælle mig hvad jeg gøre forkert? (tjek billedet

tak påforhånd:))

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2018 af StoreNord

f(x) = √x +2x - 3
f(x) = x0.5+2x - 3
f'(x = 0.5x-1.5 + 2 =
                                  0.5\cdot \frac{1}{x\sqrt{x}}+2


Svar #2
21. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Hvorfor skal x oplølfte 0,5? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2018 af StoreNord

Det er det samme som kvadratrod x.
Men det er nemmere at arbejde med.


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. november 2018 af StoreNord

f(x) = √x + 2x - 3
f(x) = x0.5+ 2x - 3
f'(x = 0.5x-0.5 + 2 =
                                  0.5\cdot \frac{1}{{\color{Green} 1}\sqrt{x}}+2     Undskyld. Her er rettelser i forhold til #1.


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. november 2018 af AMelev

f '(x) er rigtig
Ligningen er rigtig, men det er en ren tilfældighed, for du laver tre fejl undervejs.
3. linje f '(1) =\frac{1}{2\sqrt{1}}+2=\frac{5}{2} , du har et x inde i billedet
4. linje Her blander du f ' og f. f(1)=\sqrt{1}+2\cdot 1-3=0
6. linje y=\frac{5}{2}(x-1)-0.5=\frac{5}{2}x-\frac{5}{2}-0.5=\frac{5}{2}x-3
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. november 2018 af ringstedLC

\begin{align*} f'(x): OK \\ f'(1) &= \frac{1}{2\cdot \sqrt{1}} +2=\frac{5}{2} \\ f(1) &=\sqrt{1}+2\cdot 1-3=0 \\ y &=\tfrac{5}{2}\cdot (x-1)=\tfrac{5}{2}x-\tfrac{5}{2} \\\\ NB:y &=\tfrac{5}{2}\cdot (x-1)+(-0.5)\neq\tfrac{5}{2}-2.5 \end{align*}


Svar #7
22. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

I får forskellige resultater? 


Svar #8
22. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Ligemeget har lavet den:)) tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #9
22. november 2018 af AMelev

#7 Nej, det gør vi ikke. Den er bare ikke lavet færdig i #6, der er kun påpeget, at dit svar var forkert.


Svar #10
26. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Hvor kommer -0,5 fra? nu hvor f(1)=0?


Brugbart svar (1)

Svar #11
26. november 2018 af StoreNord

Potensen af x blir 1 mindre, når man differentierer. Den går fra  0.5  til  -0.5 i Svar #4.


Svar #12
26. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Okay tak:) nu forstår jeg


Skriv et svar til: Er det rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.