Matematik

Eksponentiel udvikling

29. november 2018 af Pi31415 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har fået nogle opg. for om eksponentiel udvikling, tusinde tak hvis i vil hjælpe <3 

Opgave 3: En funktion er en eksponentiel udvikling, hvis den kan skrives på formen f(x)=b*a^x,                      hvor a>0,a≠1,b>0. Vis, at nedenstående funktioner er eksponentielle udviklinger ved at angive dem på formen f(x)=b*a^x. 2 decimaler:

f(x)=2*e^0,3x,

g(x)=3e^-1,3x

h(x)=0,4e^−0,21x  

Opgave 5: En eksponentiel udvikling f er givet ved forskriften: f(x)=b*a^x, hvor a,b> 0 og a ≠ 1
En eksponentiel udvikling g har halveringskonstanten T½=4 .  Det oplyses at g(2)=6 bestem g(6).

Opgave 6: En eksponentiel udvikling f(x)=b*a^x  har fordoblingskonstanten T2=3 . Det oplyses, at f(2)=16 . Bestem f(5)  . 

 
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2018 af peter lind

Det er ulæseligt


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2018 af AMelev

f(x)=2*e^0,3x = 2·eo,3x = 2·(e0.3) = 2·1.34986x (jf. potensregneregler) og tilsvarende for de andre.

Opg. 5 Oplysningerne om f(x) er tilsyneladende totalt overflødige. 
Halveringskonstanten for g er 4. Det betyder, at når x vokser med 4, så halveres g(x). g(2) = 6, når x øges med 4 fra 2 til 6, så fås, at g(6) = ½g(2) = 3.

Opg. 6. Fordoblingskonstanten er 3 og f(2) = 16. Når x øges med 3 fra 2 til 5, fordobles funktionsværdien fra 16 til 32, så f(5) = 32.


Svar #3
29. november 2018 af Pi31415 (Slettet)

Tak for hjælpen :))


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.