Matematik

hjælp søges???

02. december 2018 af hejim (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået en opgave, som jeg ikke kan løse. 

Fra et almindeligt spil kort med 52 kort trækkes tilfældigt 3 kort?

Bestem sandsynligheden for hændelse A: Alle 3 kort er spar

Bestem sandsynligheden for hændelse B: ingen af de 3 kort er billedkort (knægt, dame eller konge)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2018 af leNguyen (Slettet)

A. Sansynlighed for at få 3 spar = sandsynlighed for det første kort er  et spar (13/52) * sandsynlighed for det andet kort er et spar (12/51) * sandsynlighed for det sidste kort er et spar (11/50). 

B.  Sansynlighed for at få ingen billedkort = sandsynlighed for det første kort ikke er et billedkort (40/52)* ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2018 af AMelev

Alternativ

3 kort ud af 52: Antal mulige = K(52,3)

A: Alle tre kort er spar, dvs. 3 spar ud af 13 spar. Antal gunstige = K(13,3) P(A)=\frac{k(13,3)}{K(52,3)}

B: Ingen billedkort, dvs. 3 talkort ud af 40 talkort. Antal gunstige = K(40,3) P(B)=\frac{k(40,3)}{K(52,3)}


Skriv et svar til: hjælp søges???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.