Matematik

Vektor og reducer opgave

09. december 2018 af VanessaAndersen - Niveau: C-niveau

Hej, har lige lidt problemer med disse to opgaver:

1. I et koordinatsysntem ligger de tre punkter A(-3;2) og B(b1;b2) samt C(-1;-4). 

Vektoren v=AB+BC. Bestem koordinaterne for denne vektor. 

2. Reducere så den ikke indeholder nogle parenteser 

3x*(9x+18)-27x


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2018 af StoreNord

1)
v=AB+BC=\binom{b1+3}{b2-2}+\binom{-1-b1}{-1-b2}=\binom{2}{-3}


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2018 af mathon

               \small \small \overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} b_1\\b_2 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} -3\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} b_1+3\\ b_2-2 \end{pmatrix}

               \small \small \small \overrightarrow{BC}=\overrightarrow{OC}-\overrightarrow{OB}=\begin{pmatrix} -1\\-4 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} b_1\\b_2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -1-b_1\\ -4-b_2 \end{pmatrix}

               \small \overrightarrow{v}=\overrightarrow{AB}+\overrightarrow{BC}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2018 af StoreNord

2)
    Gang 3x ind i parentesen.


Svar #4
09. december 2018 af VanessaAndersen

Nummer 1) fik jeg til at være v=2/-6 er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2018 af mathon

#4
             Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2018 af StoreNord

#4
    Ja. I #1 havde jeg fejl i punkt C. Undskyld.


Skriv et svar til: Vektor og reducer opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.