Kemi

volume beregning af breezer

09. december 2018 af aya111 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe?

en breezer indeholder ifølge deklariationen 4 volumen% ethanol. .

a) når ethanol indholdet er 4 volummen%, hvor stort er volumen ethanol der er i 10cl breezer?

b) beregn massen af volumen ethanol, hvor densiteten er 0,79 g/ml.

c) hvad er breezerens ethanolindhold i masse%? breezeren densitet sættes til 1,03 g/ml


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

a)

Vethanol = 0,04 * 10 cl = 0,4 cl = 4 ml

b)

m = ρ * V

methanol = 0,79 g/ml * 4 ml = 3 g

c)

De 10 cl breezer har massen

mbreezer = 1,03 g/ml * 100 ml = 103 g

Masseprocenten bliver så

3g / 103g * 100% = 3%


Skriv et svar til: volume beregning af breezer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.