Matematik

Hvordan er det blevet reduceret?

10. december 2018 af mattiii - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan forklarer mig hvordan linje 2 bliver omskrevet til linje 3 og fra linje 3 til linje 4? Jeg har vedhæftet et billede af det. Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: IMG_6678.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2018 af peter lind

2 linje til 3. linje: Der er ganget på begge sider af ulighedstegnet med 2(n+1)*nævneren på venstre side og dividere med 26!

3 til 4 linje: Det bemærkes at (26-2n)! = (26-2n)(26-2n-1)(26-2n-2)*... 1  = (26-2n)(26-2n-1)(26-2n2))!


Svar #3
10. december 2018 af mattiii

#2

2 linje til 3. linje: Der er ganget på begge sider af ulighedstegnet med 2(n+1)*nævneren på venstre side og dividere med 26!

3 til 4 linje: Det bemærkes at (26-2n)! = (26-2n)(26-2n-1)(26-2n-2)*... 1  = (26-2n)(26-2n-1)(26-2n2))!

ift.  (26-2n)(26-2n-1)(26-2n-2)*... 1

Efter …(26-2n-2) bliver det så (26-2n-3)?, hvis ja, hvor lang bliver gange stykket?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2018 af peter lind

Ja detgør det. Det skal gå helt ned til 1 ifølge definitionen på fakultet. Du har for eks. at 5! = 5*4*3*2*1


Svar #5
10. december 2018 af mattiii

Okay, men hvordan kommer (26-2n2))! ind lige pludselig?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2018 af peter lind

Det kommer ind når jeg bruger definitionen på fakultet på (26-2n)!


Svar #7
10. december 2018 af mattiii

Jeg tror ikke helt jeg forstår:/


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2018 af peter lind

(26-2n)! = (26-2n)(26-2n-1)(26-2n-2)(26-2n-3)*... 1 = (26-2n)(26-2n-1)(26-2n-2)!


Svar #9
10. december 2018 af mattiii

Nååå tror det fordi der ikke er et minus i dit ovenstående svar pga tastefejl. Har jeg ret?


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. december 2018 af peter lind

Det har du ikke. Minus foran de 2n har der været fra starten og det andet minus kommer af at der tælles ned


Svar #11
10. december 2018 af mattiii

Nårh ja. Tusind tak for hjælpen og din tid!


Skriv et svar til: Hvordan er det blevet reduceret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.