Matematik

Kilopris som giver den største omsætning?

14. december 2018 af SofieAmalieJensen - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået en opgave som jeg ikke er helt sikker på hvordan man beregner. Opgaven kan ses på det vedhæftede billede. 

a) Forskriften har jeg fået til f(x)=-7,2x+518

b) Det er denne her jeg ikke er sikker på hvordan man udregner.

Skal man udregne forskriften for funktionen g?

Tak på forhånd:))


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2018 af StoreNord

Ja. Gang f(x) med x.
 

og find extremum for g(x).


Svar #2
14. december 2018 af SofieAmalieJensen

#1

Ja. Gang f(x) med x.
 

og find extremum for g(x).

Tak for dit hurtige svar:)), men jeg er ikke helt sikker, altså jeg skal udregne forskriften for g, gange x med f(x), også sætter jeg dem lige med hinanden. Hvordan finder jeg extremum? Er x 69 da 0<x<70? eller skal man udregne x


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2018 af StoreNord

g(x) = x*f(x)
find g'(x), og løs g'(x)=0.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. december 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-12-14 20-57-05.png


Svar #5
14. december 2018 af SofieAmalieJensen

#3

g(x) = x*f(x)
find g'(x), og løs g'(x)=0.

Tusin tak for hjælpen:)) finder man så extrumum ved at sætte g'(x)=0?


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. december 2018 af StoreNord

Ja.


Svar #7
14. december 2018 af SofieAmalieJensen

#6

Ja.

Tusin tak for hjælpen og din tid:-D


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. december 2018 af StoreNord

Sku det være en anden gang.


Skriv et svar til: Kilopris som giver den største omsætning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.