Kemi

Tyde ester-gruppe udfra andet end en C=O binding?

14. december 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften, håber I nyder jeres fredag.

Jeg har lidt besvær med denne opgave, fordi jeg ikke ved, hvad jeg ellers skal kigge efter udover -COOR for at finde ud af, hvilken af disse molekyler, der er en ester!

Hjælp (og gode råd) tages imod med kyshånd. Tak! 


Svar #1
14. december 2018 af Egofaciens (Slettet)


Svar #2
14. december 2018 af Egofaciens (Slettet)

Øv, jeg kan ikke få det til at virke med at lægge billedet op, så alle kan se det uden at downloade. Det håber jeg lige er okay. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2018 af Heptan

Det er korrekt, ester er -COOR, hvor R er en alkylgruppe (fx R = CH3). -COOH er altså ikke en ester, da den har H i stedet for alkyl.

Så man skal altså kigge efter en C=O som også har en C-OR binding, ligesom figuren her.

Her er R2 = alkyl og R1 = alkyl eller H


Svar #4
16. december 2018 af Egofaciens (Slettet)

Tusind tak, Heptan :) Dejlig aften til dig!


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2018 af Heptan

I lige måde!


Skriv et svar til: Tyde ester-gruppe udfra andet end en C=O binding?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.