Kemi

Hjælp beregn massen udfra udbytte!

19. december 2018 af MaleneHilde (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal have hjælp til et kemi forsøg. Jeg skal fremstille stof A. Hvor mange gram af stof B skal jeg bruge til at fremstille 1,25 g af stof A, hvis der skal være et udbytte på 40%? Jeg har udregnet den teoretiske masse af stof A. Hvad nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2018 af Heptan

Den teoretiske masse af stof A er 3,125 g. Dette omregnes til stofmængde med n = m/M. Hvis A og B er i forholdet 1:1 i reaktionsskemaet, så er stofmængderne lig med hinanden. Så beregner man masse n af B med m = nM.


Svar #2
20. december 2018 af MaleneHilde (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til den teoretiske masse? vil lige sammenligne metoden med min metode, min metode er nemlig mere et gæt, så jeg er lidt usikker. 

og tusind tak for hjælpen. 


Svar #3
20. december 2018 af MaleneHilde (Slettet)

Kan det passe at du bare har isoleret den teoretiske masse i formlen udbytte = m(praksis)/m(teoretisk) --> 0.40 = 1.25/m(teoretisk)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2018 af Heptan

Det er korrekt


Svar #5
20. december 2018 af MaleneHilde (Slettet)

Super, tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Hjælp beregn massen udfra udbytte!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.