Matematik

Linære funktion

27. december 2018 af Ryder - Niveau: B-niveau

Hej derude,

Jeg har fået denne opgave og fatter hat. Opgaven lyder således

En linær funktion har hældningskoffcienten 2,5 og det oplyses at f=(3)=8. Beregn forskriften for den lineær funktion.

Jeg forstår godt at hældningen er 2,5 men f(3)=8 delen forstår jeg ikke. Håber at nogle af jer kunne forklarer mig det.

Tak på forhånd

-Ryder


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2018 af ringstedLC

\begin{align*} f(3) &= 8\Rightarrow \left ( 3,f(3) \right )=(3,8)\;,\;talpar\;der\;opfylder\;f(x). \\ f(3) &= 8=a\cdot 3+b \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. december 2018 af emilblicher (Slettet)

En linear funktion er af typen f(x)=ax+b, hvor a er hældningskoefficienten og b er skæring på y-aksen.

Du har allerede gennemskuet hældningskoefficienten. Når du får at vide af, at f(3)=8 betyder det, at hvis du sætter x=3, giver funktionen 8. Det betyder altså, at du har en ligning, som du skal løse, så du derved kan finde b:

f(3)=8 \Leftrightarrow 2,5\cdot3 + b = 8

Hvis du løser for b har du hele funktionsforskriften.

Håber det gav mening.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2018 af mathon

\small \textup{punkt-h\ae ldningsformlen:}

                            \small y-y_o=a\cdot (x-x_o)

                            \small y-8=2.5\cdot (x-3)

                            \small y=2.5x-7.5+8

                            \small \mathbf{y=2.5x+0.5}


Svar #4
28. december 2018 af Ryder

Tak for de hurtige svar, men hvordan gør man så når man ikke ved hvad hældningen?

Denn efterfølgende opgave er nemlig:

En linær funktion f opfylder f(-5)=10 og f(36)=80, beregn forskriften


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. december 2018 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. december 2018 af mathon


Skriv et svar til: Linære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.