Matematik

Er en konstant homogen?

06. januar 2019 af Fiffer36 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder med funktionen f(x,y)=π 

Er denne homogen, når der er tale om en konstant? Jeg kan jo ikke anvende metoden, hvor man sætter t på hhv. x og y som normalt, for at finde ud af, hvorvidt den er det. Er den måske bare homogen af grad 0?  

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2019 af StoreNord

f(x,y)=π     må vel være:

                                       f(x,y)=\frac{Omkreds}{Diameter}=pi
Så kan du variere den ene, hvorved den anden varieres.

Men, ærlig talt, så ved jeg ikke noget om emnet homogenitet indenfor matematik.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2019 af StoreNord

Ifølge:  https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1446345   indlæg 1 

gælder:

"At f(x,y) er homogen af grad k (k positiv heltallig) betyder, at der gælder

f(αx,αy) = αk·f(x,y)

for alle (x,y)"

Altså:
                    f(\alpha x,\alpha y)=\frac{\alpha \; Omkreds}{\alpha\; Diameter} \neq \alpha^{k}\; \frac{Omkreds}{ Diameter}    , så den er nok ikke homogen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2019 af oppenede

For alle α > 0, x, y skal gælde
   f(α·x, α·y) = αk·f(x,y)
                π = αk·π
                π = π        <- vælg k = 0

Dvs. den er homogen ved mindre at jeres definition af homogenitet kræver at det gælder når α=0, hvilket udelukker muligheden k = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2019 af StoreNord

I citatet i #2 står der, at k skal være positiv.             ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2019 af oppenede

Al litteratur bruger ikke samme definition.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2019 af swpply (Slettet)

#3

For alle α > 0, x, y skal gælde
   f(α·x, α·y) = αk·f(x,y)
                π = αk·π
                π = π        <- vælg k = 0

Dvs. den er homogen ved mindre at jeres definition af homogenitet kræver at det gælder når α=0, hvilket udelukker muligheden k = 0.

Dette er korrekt.

Man kan i ovenikøbet relativit smertefrit vise at konstante funktioner er de eneste typer af homogene funktioner af grad 0.


Skriv et svar til: Er en konstant homogen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.