Matematik

Rumfang

07. januar 2019 af xanax (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, jeg er løbet ind i en opgave som er mig noget tricky. Jeg har aldrig været super god til rumfang så er helt på bar bund.

Opgaven er vedhæftet.


Svar #1
07. januar 2019 af xanax (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2019 af mathon

Volumen:             \small V=h\cdot x^2\Leftrightarrow h=\frac{V}{x^2}

Overflade:
                           \small \small O=2x^2+4\cdot h\cdot x          

Prisfunktion:
                           \small \small \small P=2x^2\cdot 2+4\cdot h\cdot x\cdot 3\leq 100


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2019 af mathon

c)
                           \small \small \small \small P=2x^2\cdot 2+4\cdot h\cdot x\cdot 3= 100

                           \small \small x^2+h\cdot x\cdot 3= 25

                           \small x^2+\frac{V}{x^2}\cdot x\cdot 3= 25

                           \small x^2+\frac{V}{x}\cdot 3= 25

                           \small x^3+3V= 25x

                           \small V(x)= \tfrac{1}{3}\left (-x^3+25x \right )

                           \small V\, {}'(x)= \tfrac{1}{3}\left (-3x^2+25 \right )

Maksimalt volumen 
kræver bl.a.

                           \small V\, {}'(x_o)= \tfrac{1}{3}\left (-3{x_o}^2+25 \right )=0

                            \small -3{x_o}^2+25=0\qquad x>0

                            \small x_o=\sqrt{\frac{25}{3}}=2.89

Vis at V(x) har maksimum for 
                                                  \small x=\sqrt{\frac{25}{3}}


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.