Kemi

Simpelt spørgsmål, men hvordan regner jeg det ud?

10. januar 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Hej

En gasprøve har et volumen på 135 ml ved 0,6 atmosfære. Hvad bliver rumfanget ved 0,200 atmosfære og uændret temperatur?

Facit er 405 ml

Hvordan kan man regne denne ud. Er der en formel man kan bruge eller?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2019 af oppenede

Ifølge   pV = nRT  skal pV være uændret, dvs

før:     pV = 0.6*135
efter:  pV = 0.2*x

Sæt dem lig hinanden og isoler x.


Svar #2
10. januar 2019 af Lara45

#1 Tak det hjalp meget


Skriv et svar til: Simpelt spørgsmål, men hvordan regner jeg det ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.