Matematik

sum og differens

16. januar 2019 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Udregn den afledede funktion for hver af følgende 

a) f(x)=2√x+3

b) f(x)=2x^3-4x√x


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2019 af janhaa

a)\\ f ' (x)=2*\frac{1}{2{\sqrt{x}}}=\frac{1}{{\sqrt{x}}}

b)

a)\\ f ' (x)=6x^2-(4*\sqrt{x}+\frac{4x}{2\sqrt{x}})\\ \\ f ' (x)=6x^2-(4*\sqrt{x}+2\sqrt{x})\\ \\ f ' (x)=6(x^2-*\sqrt{x})


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2019 af AMelev

b) Nok lettere at omskrive 4x·√x til 4x·x½ = 4x3/2 og bruge potensreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2019 af janhaa

#2

b) Nok lettere at omskrive 4x·√x til 4x·x½ = 4x3/2 og bruge potensreglen.

enig


Skriv et svar til: sum og differens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.