Matematik

Problemer med problemregning

24. januar 2019 af nejmatematik (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg er nået til en opgave i min problemregning, som jeg har ret mange kvaler med.

Opgaven lyder som følger:

9.A forventer at sælge billetter for 4500 kr. De forventer også at sælge dobbelt så mange voksenbilletter, som børnebilletter.

Børnebilletterne koster 10 kr. stk. 

Voksenbilletterne koster 25 kr. stk. 

Hvor mange børne- samt voksenbilletter forventer 9.A at få solgt?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2019 af janhaa

x: barn

2x: voksne

10x + 25*2x = 4500

10x+50x=4500

60x=4500

x=75 barn

og

150 voksne


Svar #2
24. januar 2019 af nejmatematik (Slettet)

#1

x: barn

2x: voksne

10x + 25*2x = 4500

10x+50x=4500

60x=4500

x=75 barn

og

150 voksne

Tusind tak for svaret ^^


Skriv et svar til: Problemer med problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.