Matematik

Vægten af en industri kylling

25. januar 2019 af Ksejdjdjdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vægten af en industrikylling af en bestem race kan med god tilnærmelse beskrives ved modellen f(x) 3190/1+29,5*e^-0,113*x , x>10
Hvor f(x) angiver vægten i gram og x angiver dage efter udklækningen
a) Hvor meget vejer kyllingen 20 dage efter udklækningen
Kyllingen nliver slagtet når den har nået en vægt på 2500 gram
b)Hvor gammel bliver kyllingen
c)Bestem væksthastigheden for kyllingens vægt 15 dage efter udklækningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2019 af StoreNord

a)

              f(x)= \frac{3190}{1+29.5*e^{^-0.113x}}                                             Beregn f(20)

b)
              f(x)=\; \; \; \; \; \; \frac{3190}{1+29.5*e^{^-0.113x}}=2500              Beregn x
c)
              Differentier f og beregn f'(15)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-01-25 18-58-05.png


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2019 af mathon

          \small f{\, }'(x)=f(x)\cdot \left ( 0.113-3.542\cdot 10^{-5}\cdot f(x) \right )\qquad f(15)=4.9718\cdot 10^2

          \small \small f{\, }'(15)=4.9718\cdot 10^2\cdot \left ( 0.113-3.542\cdot 10^{-5}\cdot 4.9718\cdot 10^2 \right )=-31.373


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2019 af mathon

korrektion for fejltastning:           \small f{\, }'(x)>0

                          \small f{\, }'(15)=4.9718\cdot 10^2\cdot \left ( 0.113-3.542\cdot 10^{-5}\cdot 4.9718\cdot 10^2 \right )=47.426


Skriv et svar til: Vægten af en industri kylling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.