Matematik

Sandsynlighed - Terninger, t-nspire

01. februar 2019 af Sofielfuglsang (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej vennerne
Jeg ved ikke hvilke formler eller kombinationer man skal bruge til at udregne det her, er der nogen der kan hjælpe?

Tak på forhånd!

To symetriske terninger, en hvid og en sort, kastes. Bestem sandsynligheden for hver af følgene hændelser.

A) Den hvide terning viser mere end den sorte

B) Begge terninger viser minst 5 øjne

C) Mindst én af terningerne viser minst 5 øjne D) Den sorte terning viser et ulige antal øjne, den hvide et lige antal øjne


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2019 af oppenede

I B) og C) kan du bruge formlen
   Sandsynlighed = 'Antal gundstige udfald' / 'Antal mulige udfald'

Det kan du også i A), men der er det nemmere trække sandsynligheden for at terningerne viser det samme fra 100% og dernæst dividere med 2
De viser det samme med 16.7% sandsynlighed, dvs. de viser noget forskelligt med 100% - 16.7% = 83.3% sandsynlighed. Om den ene eller anden er størst er fifty-fifty. så sandsynligheden bliver 83.3% / 2 = 41.7%


Skriv et svar til: Sandsynlighed - Terninger, t-nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.