Fysik

fælles temperatur for to legemer

03. februar 2019 af ChrilleBanden - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal løse denne opgave, og jeg skal finde ud af hvor meget is der smelter.

Vandet er ikke varmt nok til at smelte hele isterningen men kun en del af dem. Fælles temperaturen er således lig med frysepunktet eller smeltepunktet for H_2 O.

jeg har ingen ide hvor jeg skal starte henne.

altså jeg starter med at stille det op sådan her:

m_1·C_1·(T_f·T_1) -m_2·c_1·(T_f·T_2) +Ls·m_2 =0

også ved jeg ik helt hvad jeg skal gøre, for at finde den mængde is som smelter

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Vandet afgiver varmemængden

mvand*cvand*(Tvarmt vand - Tfrysepunkt)

Isterningerne modtager varmemængden

mis start*cis*(Tis start - Tfrysepunkt) + msmeltet is*Lis

Da vi antager at der ikke er noget varmetab, så vil den afgivne og den modtagne varme være den samme:

mvand*cvand*(Tvarmt vand - Tfrysepunkt) = mis start*cis*(Tis start - Tfrysepunkt) + msmeltet is*Lis

Man kan så isolere msmeltet is:

msmeltet is = ( mvand*cvand*(Tvarmt vand - Tfrysepunkt) - mis start*cis*(Tis start - Tfrysepunkt) )/Lis


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2019 af mathon

       \small m_{vand}\cdot c_{vand}\cdot \Delta T_{vand}+m_{is}\cdot c_{is}\cdot \Delta T_{is}+m_{delis}\cdot L_{is}=0


Svar #3
03. februar 2019 af ChrilleBanden

Mange tak


Skriv et svar til: fælles temperatur for to legemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.