Matematik

En sammenhæng mellem to variabler er givet ved 3.124*x^(0.0348)

04. februar 2019 af perkere - Niveau: C-niveau

En sammenhæng mellem to variabler er givet ved y=3.124*x0.0348

Hvilken x-værdi svarer til y=1,849

Hvilken x-værdi svarer til den dobbelte y-værdi?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2019 af mathon

           \small 1.849=3.124\cdot x^{0.0348}

           \small x^{0.0348}=\tfrac{1.849}{3.124}

           \small x=\left (\tfrac{1.849}{3.124} \right )^{\frac{1}{0.0348}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2019 af peter lind

Løs ligningen y = 1,849 = 3.124*x0.0348

Løs ligningen 2*1,849 = 3.124*x0.0348 eller slå op i din formelsamling


Svar #3
04. februar 2019 af perkere

Tak. Er der en forklaring på det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2019 af peter lind

Det er metoden til at løse opgaverne


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. februar 2019 af mathon

        \small 2y=3.124\cdot x^{0.0348}

        \small \tfrac{2y}{3.124}= x^{0.0348}

        \small x=\left (\tfrac{2y}{3.124} \right )^{\frac{1}{0.0348}}


Svar #6
04. februar 2019 af perkere

Det var til @mathon. Ved ikke hvordan jeg skal løse den ligning


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. februar 2019 af ringstedLC

#6: Hvis du med "den ligning" mener #1, er der ikke noget løsningsarbejde tilbage. At løse en ligning vil sige at isolere x, hvilket du har i sidste linje, så det er bare at fatte lommeregneren og taste højresiden ind for at få et resultat.


Svar #8
04. februar 2019 af perkere

Takker. Men hvorfor står der 1 i tælleren når x er blevet fundet?


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. februar 2019 af ringstedLC

Parentesen opløftes i en potens, der er en brøk.


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. februar 2019 af mathon

        \small \small \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \small x=\left (\tfrac{{\color{Red} 2}y}{3.124} \right )^{\frac{1}{0.0348}}=\left (2\cdot \tfrac{y}{3.124} \right )^{\frac{1}{0.0348}}=2^{\frac{1}{0.0348}}\cdot \left ( \tfrac{y}{3.124} \right )^{\frac{1}{0.0348}}=446'979'115\cdot \left ( \tfrac{y}{3.124} \right )^{\frac{1}{0.0348}}


Svar #11
05. februar 2019 af perkere

#10

        \small \small \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \small x=\left (\tfrac{{\color{Red} 2}y}{3.124} \right )^{\frac{1}{0.0348}}=\left (2\cdot \tfrac{y}{3.124} \right )^{\frac{1}{0.0348}}=2^{\frac{1}{0.0348}}\cdot \left ( \tfrac{y}{3.124} \right )^{\frac{1}{0.0348}}=446'979'115\cdot \left ( \tfrac{y}{3.124} \right )^{\frac{1}{0.0348}}

Hvad er det svaret på? A eller b?


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. februar 2019 af peter lind

sæt y=1,849 og regn højre side ud


Svar #13
05. februar 2019 af perkere

Okay skal jeg så sige 1,849*x0.0348 ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. februar 2019 af peter lind

se dog #12

regner du det ud får du x


Svar #15
05. februar 2019 af perkere

Problemet er at jeg er elendig til matematik og ikke forstår #12. sry


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. februar 2019 af peter lind

du skal udregne (2*1,849/3.124)1/0,0348


Skriv et svar til: En sammenhæng mellem to variabler er givet ved 3.124*x^(0.0348)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.