Matematik

hlæjp til udregning af konstanter (vektorer)

06. februar 2019 af samfmateleven (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået denne opgave, med to vektorer:

a =(2, -3)  (de står jo så bare over hinanden, da det er en vektor)

b=(-3, 9)

jeg skal så bestemme to konstanter, s og t, så det her udsagn bliver rigtigt:
 

sa+tb=(-5,9)

er der nogle der ved, hvordan jeg kan finde frem til s og t?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2019 af peter lind

skriv den ud i koordinater. Du får to ligninger med 2 ubekendte. lignngen for x koordinater bliver

2s-3t=9


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2019 af AMelev

Hvis to vektorer er ens, er deres 1.loordinater ens og deres 2.koordinater ens.
 Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor.
Se side 10-11 (47) & (48). Benyt evt. di CAS-værktøj til at løse ligningerne.


Svar #3
06. februar 2019 af samfmateleven (Slettet)

men burde de to ligninger så ikke hedde

2s-3t=-5

og

-3s+9t=9

da man siger:

sa1+tb1

og

sa2+tb2

for det har jeg prøvet, og det lod ikke til at virke


Svar #4
06. februar 2019 af samfmateleven (Slettet)

de to vektorer er jo ikke ens


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. februar 2019 af peter lind

Ligningerne er rigtige så nu skal du bare løse dem. Har du problemer med det ? Har du prøvet at løse dem med CAS ?

De to vektorer skal sandelig heller ikke være ens for at du skal kunne finde en entydig løsning


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2019 af AMelev

Ligningerne er ens for et bestemt talpar (s,t), og det er det talpar, du skal betemme.


Svar #7
06. februar 2019 af samfmateleven (Slettet)

jeg ved ikke hvad talpar er, dog har jeg fået den løst som en ligning med to ubekendte, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2019 af mathon

 talpar = et par af tal = to tal.

 Du har netop bestemt (s,t) = (-2,1/3)


Svar #9
06. februar 2019 af samfmateleven (Slettet)

nåå, det er bare mig der er dum:P


Skriv et svar til: hlæjp til udregning af konstanter (vektorer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.