Fysik

En bold kastes lodret op i luften. Bolden vejer 250 gram og dens fart er 9 ms. Hvor højt når bolden op? Vær omhyggelig med at forklare din beregning og skriv enheder på alle fysiske størrelser.

07. februar 2019 af Kasper8240 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En bold kastes lodret op i luften. Bolden vejer 250 gram og dens fart er 9 ms. Hvor højt når bolden op?  Vær omhyggelig med at forklare din beregning og skriv enheder på alle fysiske størrelser. 

please hjælp !


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2019 af peter lind

brug energibevarelse


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2019 af mathon

mekaniske energi er konstant:

               \small \small E_{mek}=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot {v_0}^2=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2+m\cdot g+\Delta h


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2019 af mathon

korrektion af tastefejl:

               \small \small \small E_{mek}=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot {v_0}^2=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2+m\cdot g \cdot \Delta h


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2019 af mathon

           I højeste position er v = 0 
hvoraf
              \small \Delta h=\frac{{v_0}^2}{2 g}


Skriv et svar til: En bold kastes lodret op i luften. Bolden vejer 250 gram og dens fart er 9 ms. Hvor højt når bolden op? Vær omhyggelig med at forklare din beregning og skriv enheder på alle fysiske størrelser.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.