Matematik

Hvad skal der stå på den tomme plads???

10. februar 2019 af mitnavnerlea (Slettet) - Niveau: 7. klasse

2,3,5,8,_,17,23 

Jeg kan virkelig ikke finde ud af hvad der skal stå på den tomme plads. Kan nogle hjælpe?:)

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2019 af mathon

2,3,5,8,12,17,23 

der addéres differensen mellem to foregående nabotal +1.

(8-5) + 1 = 4

8  + 4 = 12


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2019 af oppenede

2,3,5,8,12,17,23

Så er forskellen for på hinanden følgende tal
1, 2, 3, 4, 5, 6


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2019 af SuneChr

Generelt

a_{n}=\frac{n^{2}-n+4}{2}        n = 1, 2, 3, ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2019 af mathon

...der addéres differensen mellem to foregående nabotal +1 til det største af nabotallene.


Skriv et svar til: Hvad skal der stå på den tomme plads???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.