Matematik

Er dette korrekt differentieret?

13. februar 2019 af Havannah123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder lige med en opgave ang differentialregning. Og ville høre om dette var korrekt, håber på jeres feedback. 

Funktionen er: 

f(x) = -(x-2)2 +5

f ' (x) = 2 * -(x-2)2-1 

f ' (x) = 2 * (-x+2) (har ændret fortegn da det er minusparentes) 

f ' (x) = -2x+4 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2019 af janhaa

f ' (x) = -2(x-2) = -2x + 4

ja...


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg ville måske gøre sådan:

f(x) = -(x-2)2 + 5

f '(x) = -2(x-2)

...

Altså at eksponenten 2 ikke hopper hele vejen ud forbi minustegnet men bliver inde bag ved det.

Ellers skal du have en parentes rundt om det led der står minus foran. Altså 2 * (-(x-2)2-1). Man plejer da ikke at skrive et gangetegn og et minustegn lige efter hinanden. Man skriver fx 5*(-4) og ikke 5*-4.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2019 af AMelev

Brug dit CAS-værktøj til tjek - så får du hurtigere svar. Så kan du bruge SP i de tilfælde, hvor du og dit CAS-værktøj ikke er enige, hvis du ikke selv kan finde ud af hvorfor .

Opdater lige din profil. 10. klasse og B-niveau harmonerer ikke sammen. Din uddannelse har betydning, når vi skal vurdere, hvilke værktøjer, I har til rådighed.


Skriv et svar til: Er dette korrekt differentieret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.