Matematik

Opfylder denne funktion Lipschitz Condition?

20. februar 2019 af pure07 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har lidt besvære med regne. Jeg vil tjekke om f(t,y) opfylder Lipschitz condition hvor f:

f(t,y)=3t^4\sqrt{y}

Kan nogen hjælpe mig med at regne lidt her?

Her er Lipschitz condition defineret:

https://www.encyclopediaofmath.org/index.php/Lipschitz_condition


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2019 af peter lind

Nej. For eks. vokser t med t4 = t*t3 altså ikke lineær med t


Svar #2
20. februar 2019 af pure07

#1

Nej. For eks. vokser t med t4 = t*t3 altså ikke lineær med t

tak #2. Jeg har lidt svært ved at forstå Lipschitz Condition og fortolke den intuitivt. Du må meget knytte nogen kommentar ovenstående. Hvorfor er Lipschitz Condition ikke opfyldt når  t med t^4? :)

Hvad med f=t*sqprt(y)? Så er den lineært nemlig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2019 af peter lind

Det gør det bar værre


Skriv et svar til: Opfylder denne funktion Lipschitz Condition?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.