Matematik

kan det passer

23. februar 2019 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan det passe at man bruger den her formel til opgaverne:

k(n,r)= n!/r!*(n-r)!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2019 af mathon

            \small K(n,r)=\frac{n!}{r!\cdot (n-r)!}=n!/(r!\cdot (n-r)!)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2019 af AMelev


Ja, du skal bruge kombination, men jeg vil tro, du kan beregne K(n,r) i dit CAS-værktøj uden at skulle benytte formlen. Hvilket CAS-værktøj bruger du?
Antal forskellige pokerhænder: 5 kort ud af 52, dvs. Antal mulige = K(52,5).
Ved de forskellige hændelser, skal du "udpensle", hvordan en "gunstig" hånd ser ud.

Fx i a.
To ens, dvs. to 1'ere eller to 2'ere eller ..... K(13,1) forskellige muligheder
Hver af disse kan bestå af spar&hjerter eller spar&ruder eller .... K(4,2) forskellige muligheder
I alt er der således K(13,1)·K(4,2) forskellige muligheder for at trække to ens, hvis man kun trækker to kort.
Der skal trækkes yderligere tre kort, men de må ikke have samme værdi som parret (da der så ikke er tale om et par, men tre eller fire ens), så de skal trækkes ud af 50. Det er der K(50,3) forskellige muligheder for.
Antal gunstige er således K(13,1)·K(4,2)· K(50,3).
P(et par) =\frac{K(13,1)\cdot K(4,2)\cdot K(50,3)}{K(52,5)}


Svar #3
23. februar 2019 af hannah9 (Slettet)

jeg bruger maple føler ik man kan gør det:((


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2019 af oppenede

K(n, r) hedder binomial(n, r) i maple


Svar #5
24. februar 2019 af hannah9 (Slettet)

kan det passe 

Vedhæftet fil:opgave 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2019 af AMelev

Nej, det passer bestemt ikke. Sandsynligheder er højst 1 = 100%.

I a. har du beregnet antal mulige pokerhænder, men du har slet ikke forholdt dig til hændelsen, at der skulle være ét par. Se #2

 


Svar #7
24. februar 2019 af hannah9 (Slettet)

er de alle sammen forkerte?


Svar #8
24. februar 2019 af hannah9 (Slettet)

jeg forstår det ikke , skal ikke bruge kombination reglen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. februar 2019 af AMelev

#7 Ja

#8 Jo, men du skal først undersøge, hvordan de enkelte tilfælde kan se ud, og så skal du bruge "både-og (gange)" - og "enten eller (plus)" - reglerne.

Nærlæs redegørelsen i #2.


Svar #10
24. februar 2019 af hannah9 (Slettet)

ved svar #2 , er det så  en udregnig for et par, du giver en eksempel på?


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. februar 2019 af AMelev

Ikke udregningen, men forklaring til det, der skal regnes ud.
Der står jo i sidste linje P(et par),
P(...) skal læses som Sandsynligheden for ....


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. februar 2019 af AMelev

UPS! Jeg opdagede lige en smutter: De 4 kort, som har værdi som parret kan ikke trækkes ved de sidste tre, så der er kun 48 tilbage at trække ud fra:

#2
Der skal trækkes yderligere tre kort, men de må ikke have samme værdi som parret (da der så ikke er tale om et par, men tre eller fire ens), så de skal trækkes ud af 48. Det er der K(50,3) forskellige muligheder for.
Antal gunstige er således K(13,1)·K(4,2)· K(48,3).
P(et par) =\frac{K(13,1)\cdot K(4,2)\cdot K({\color{Red} 48},3)}{K(52,5)}

Skriv et svar til: kan det passer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.