Fysik

Specifik varmekapacitet af lod

24. februar 2019 af ninamj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg varmekapaciteten af loddet, når jeg ved at:

mLod= vægten/massen af loddet: 200g

Temperaturen af loddet i det kogende vand: 100 grader.

mVand = massen af vandet uden loddet: 213g

Tstart = temperaturen af det kolde vand uden loddet: 16 grader

Temperaturen af fælles vand: 32,9 grader


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2019 af peter lind

Jeg går ud fra at Tstart også er temperaturen af loddet, som du kommer i det kogende vand

Tilført energi skal være lig energitilvæksten

Tilført energi    cLod*mLod(100º-32,9º)

Modtaget energi cVand*mVand(32,9º-16º)


Skriv et svar til: Specifik varmekapacitet af lod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.