Matematik

HJÆLP TIL MATEMATIK!

05. marts 2019 af Jessielorentsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løser jeg dette spørgsmål??'

Mozartkugler kommer i en prismeformet beholder med en regulær ottekant med sidelængden 4,3 cm som grundflade og en højde på 7,0 cm. Beregn rumfang og overfladearealet af en beholder, samt den længste læmgde i beholderen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2019 af PeterValberg

Se < HER > hvordan du beregner arealet af ottekanten
For at bestemme rumfanget ganger du arealet af ottekanten med højden.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2019 af AMelev

Overfladearealet er summen af areal af top, bund og de 8 lodrette sider.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2019 af mathon

Overflade:
                     \small O_{total}=2\cdot \left (\frac{2s^2}{\tan\left ( \frac{45\degree}{2} \right )} \right )+8\cdot \left ( h\cdot s \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2019 af mathon

detaljer:
               

\textup{Areal af 1 centertrekant:}

                                       \small A_{\textup{centertrekant}}=\tfrac{1}{2}\cdot R\cdot \sin\left ( 90-\tfrac{45\degree}{2} \right )\cdot s
\textup{af kordeformlen:}
                                       \small s=2\cdot R\cdot \sin\left ( \tfrac{45\degree}{2} \right )

                                       \small R=\tfrac{s}{2\cdot\sin\left ( \tfrac{45\degree}{2} \right ) }\qquad\textup{som indsat i \o verste ligning}

\textup{giver:}
                                       \small A_{\textup{centertrekant}}=\tfrac{1}{2}\cdot \frac{s}{2\cdot \sin\left ( \tfrac{45{\degree}}2{} \right )}\cdot \sin\left ( 90-\tfrac{45\degree}{2} \right )\cdot s

                                       \small A_{\textup{centertrekant}}= \frac{s^2}{4\cdot \sin\left ( \tfrac{45{\degree}}{2} \right )}\cdot \cos\left ( \tfrac{45\degree}{2} \right )

                                       \small A_{\textup{centertrekant}}= \frac{s^2}{4}\cdot \frac{\cos\left ( \tfrac{45\degree}{2} \right )}{ \sin\left ( \tfrac{45{\degree}}{2} \right )}

                                       \small A_{\textup{centertrekant}}= \frac{s^2}{4\cdot \tan\left ( \tfrac{45\degree}{2} \right )}

                                       \small A_{\textup{ottekant}}=\frac{2s^2}{\tan\left ( \frac{45\degree}{2} \right )}


Skriv et svar til: HJÆLP TIL MATEMATIK!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.