Kemi

Landolts reaktion

07. marts 2019 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har målt tiden inden der dannedes det blåsorte kompleks og jeg skal nu lave en graf over hastighed  - et mål for det 1/t, men hvad skal jeg have ud af den anden, skal der ikke være koncentration?

Men jeg kender koncentrationen af kaliumiodat (0,1M) samt hældte jeg forskellige volumen af det i - henholdsvis 10 mL, 20 mL og 30 mL. Hvordan skal jeg gøre det?


Svar #1
07. marts 2019 af Emilie50 (Slettet)

?


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. marts 2019 af Soeffi

#0. Du skal nok finde reaktionsordenen.

0. orden: tid mod koncentration giver en ret linje

1. orden: tid mod ln(koncentration) giver en ret linje

2. orden: 1/tid mod koncentration giver en ret linje


Svar #3
08. marts 2019 af Emilie50 (Slettet)

Ja men hvad skal der være ud af mine akser - hastighed op ad y-aksen, men hvad med ud af x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2019 af Soeffi

#3. Det var noget noget, som jeg tænkte på.

Du bruger startkoncentrationen ud af x-aksen og 1/tid ud af y-aksen. En ret linje viser en førsteordens sammenhæng med hensyn til koncentrationen af iodat.


Svar #5
09. marts 2019 af Emilie50 (Slettet)

Men hvordan finder jeg startkoncentrationen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2019 af Soeffi

#5

Men hvordan finder jeg startkoncentrationen?

Det er 1/tid.


Svar #7
10. marts 2019 af Emilie50 (Slettet)

Nej det  er vel reaktionshastigheden?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2019 af Soeffi

#7 Ja, undskyld.

I forsøget indgår Iodat i forskellige fortyndinger. Du skal gange den oprindelige koncentration af Iodat med fortyndingsgraden.


Svar #9
10. marts 2019 af Emilie50 (Slettet)

Og hvad er fortyndingsgraden?


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. marts 2019 af Soeffi

#9.

Det remgår af forsøgsvejledningen. Viodat/Vsamlet


Svar #11
10. marts 2019 af Emilie50 (Slettet)

og det skulle svare til koncentrationen af iadat eller hvad? Det kan jeg ikke se hvordan det gør?


Svar #12
10. marts 2019 af Emilie50 (Slettet)

altså skal jeg så bruge 

c_efter=c_før*V_før (iodat)/V_efter (samlet)?


Svar #13
10. marts 2019 af Emilie50 (Slettet)

Er V_samlet både voluminet af stivelsen, natriumhydrogensulfit samt vand + ioadat?


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. marts 2019 af Soeffi

#13.

Ja.


Svar #15
10. marts 2019 af Emilie50 (Slettet)

Men er det bare fortyndingsformlen jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. marts 2019 af Soeffi

#0...stam-koncentrationen af kaliumiodat = 0,1 M...volumen tilsat af iodat = 10 mL, 20 mL og 30 mL...samlet volumen = ?

Skriv et svar til: Landolts reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.