Fysik

Beregning af hvor dybt en kasse stak i vandet

26. marts 2019 af Killingen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med en aflevering til i aften, og har virkelig svært ved den. 

Opgaven lyder: 
I marts 1993 skulle den første af østbroens to sænkekasser på plads i storebælt. Den 32.000 tons tunge betonkasse skulle sejles de 72km fra byggepladsen i Kalundborg til sin plads uden for Korsør. Man lod kassen flyde hvorefter den kunne trækkes ud i sundet. 

kassen var 78m lang, 35m bred og 19m høj, og havde ét stort hulrum i midten. Beregn hvor dybt kassen stak i vandet. 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2019 af peter lind

Der er ikke nok oplysninger til at besvare det spørgsmål. Kender du massen af kassen eller dat hvoraf man kan regne det ud


Svar #2
26. marts 2019 af Killingen (Slettet)

Det er de eneste oplysninger, som er blevet givet desværre, forstår det virkelig ikke... Men er massen ikke de 32.000 tons?


Svar #3
26. marts 2019 af Killingen (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Tyngdekraften på kassen er

Ftyngde = mkasse * g

Hvis kassen stikker x meter ned i vandet, så er opdriften på den

Fopdrift = mfortrængt vand * g  <=>

Fopdrift = ρvand * L * B * x * g

Da kassen flyder, er der balance mellem tyngdekraften og opdriften. Så vi har

Ftyngde = Fopdrift  <=>

mkasse * g = ρvand * L * B * x * g  <=>

x = mkasse / (ρvand * L * B)

x = 32000*103 kg / (1000 kg/m3 * 78 m * 35 m) = 12 m


Svar #5
26. marts 2019 af Killingen (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Beregning af hvor dybt en kasse stak i vandet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.