Kemi

HJÆLP TIL REAKTION

27. marts 2019 af matematikhaha - Niveau: B-niveau

Hej alle

Vi lavede forleden et forsøg, der tog udgangspunkt i følgende reaktion til dannelsen af Br2:

5Br- + BrO3- + 6H+ --> 3Br2 + 3H2O

Til vores databehandling skal vi selvfølgelig svare på nogle spørgsmål... har brug for hjælp til det vedhæftede spørgsmål

Vedhæftet fil: kemi.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2019 af Sveppalyf (Slettet)

10,0 mL 1,0 M NaBr giver

n(Br-) = 10,0 * 10-3 L * 1,0 M = 0,0100 mol

1,00 mL 0,0100 M KBrO3 giver

n(BrO3-) = 1,00 * 10-3 L * 0,0100 M = 0,0000100 mol

5,0 mL 4 M HCl giver

n(H+) = 5,0 * 10-3 L * 4 M = 0,02 mol

Vi kan altså se af reaktionsligningen at det er BrO3- der er den begrænsende faktor, og at der bliver dannet 3 gange så mange Br2 som der er BrO3-. Så vi har

n(Br2) = 3*n(BrO3-) = 0,0000300 mol

Nu har du ikke oplyst noget om rumfanget af opløsningen, men jeg kan regne ud at der er 100 mL. Så koncentrationen bliver

[Br2] = 0,0000300 mol / 0,100 L = 0,300 mM


Skriv et svar til: HJÆLP TIL REAKTION

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.