Matematik

Passende variable og fordoblingstid

30. marts 2019 af Sara113i (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har et problem med en matematikopgave, som jeg håber nogen vil hjælpe mig med

Jeg ville blive glad hvis i gad at forklare hvorfor i gør som i gør

I en population af råvildt i en bestemt skov er der 950 individer i 2010. Antallet af individer i populationen vokser med 3,4% pr. år
a) indfør en passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklingen i antallet af individer i populationen efter 2010
b) Bestem fordoblingstiden 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2019 af mathon

a)

Når N(t) er antal individer til tiden t år efter 2010
har du:
                  \small \small N(t)=950\cdot 1.034^t

b)
                  \small \small T_{2}=\frac{\log(2)}{\log(1.034)}


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2019 af peter lind

Variable:Tiden t i år og y antal råvildt til tiden t. Funktionen er b*at = b*(1+r)t. hvor b er antal råvildt til tiden 0


Skriv et svar til: Passende variable og fordoblingstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.