Matematik

Cos, sin eller tan?

02. april 2019 af laurah89 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej kan i hjælpe med de her opgaver

I en lufthavn måles skyers højde over jordoverfladen ved hjælp af en opstilling som skitseret på Figuren. I punktet C er der anbragt en lyskilde, der sender en lysstråle lodret op og giver en lysplet L på skyen. I punktet A, 250 m fra C i vandret retning, er der anbragt et instrument, som kan måle vinklen v.

1. Beregn skyhøjden, når vinkel v måles til 75°.

2. Beregn vinkel v, når skyhøjden er 300 m

Vi behøver kun facit, ikke mellemregning :) 

Mvh laura


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2019 af mathon

                        \small \begin{array}{lcllllllrcl} \tan(75\degree)&=&\frac{h}{250\; m}&&&h&=&\tan(75\degree)\cdot (250\; m)\\\\ 300\;m&=&\tan(v)\cdot (250\;m)&&&v&=&\tan^{-1}\left ( \frac{300}{250} \right ) \end {array}


Skriv et svar til: Cos, sin eller tan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.