Kemi

beregn af stof

14. april 2019 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn stofmængden af NaOH, som er tilsat ved ækvivalenspunktet. Beregn derefter HCl-opløsningens koncentration. Stofmængden af NaOH beregnes ved formelen N=c·v

c= 0,1 M

v= 47ml =0,04700 L

N=0,1M·0,04700L=0,00047 M

føler at det forkert  fordi når skal regne koncenration på hcl burde den være på ca. 0,8

min er :

Heraf kan jeg beregne Hcl-opløsningens koncentration ved at benytte tidligere formel: C(HCl)= (0,0047 M)/(0,025 L) = 0,188 Mol/L Dvs. At koncentration af HCl opløsning er 0,188 Mol/L.????


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2019 af mathon

      \small n_{NaOH}=\left (47\cdot 10^{-3}\; L \right )\cdot \left ( 10^{-1}\; \tfrac{mol}{L} \right )=47\cdot 10^{-4}\; mol=0.0047\; mol


Svar #2
14. april 2019 af hannah9 (Slettet)

hvorfor siger du * 10^-3 og 10^1?


Svar #3
14. april 2019 af hannah9 (Slettet)

hvad er det du beregnet der?


Svar #4
14. april 2019 af hannah9 (Slettet)

man min spørgmål er kan   koncentration af HCl at det giver 0,188 mol/l


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2019 af mathon

Da HCl og NaOH reagerer i forholdet 1:l

                                \small \begin{array}{rclcl} n_{HCl}&=&n_{NaOH}\\\\ V_{HCl}\cdot c_{HCl}&=&n_{NaOH}\\\\ c_{HCl}&=&\frac{n_{NaOH}}{V_{HCl}}\\\\ c_{HCl}&=&\frac{0.0047\; mol}{0.025\; L}=0.188\; M \end{array}


Svar #6
14. april 2019 af hannah9 (Slettet)

har fået det samme

man hvorfor siger man  10^-3 og 10^1

hvad går det ud på?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2019 af mathon

Bruger du ikke selv videnskabelig notation?


Skriv et svar til: beregn af stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.