Matematik

optimering for størst muligt areal

24. april 2019 af Kraes4 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har denne opgave.
Er lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre efter at have fundet linjens ligning

y = -2x + 4 
Hvordan opstiller jeg en funktion af x, som jeg så kan differentiere for at finde størst mulige areal?
 


Svar #1
24. april 2019 af Kraes4

billed

Vedhæftet fil:optimering.png

Brugbart svar (1)

Svar #2
24. april 2019 af StoreNord

Arealet er f(x)*x


Svar #3
24. april 2019 af Kraes4

Jeg forstår bare ikke helt hvorfor det er det. Kan du udpensle det lidt mere? Hvordan kan en af sidelængerne være i lig med funktionen? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. april 2019 af StoreNord

f(x) er rektanglets højde.


Svar #5
24. april 2019 af Kraes4

Okay, det giver mening.
men så har jeg opstillet en ligning der hedder x*(-2x+4)

Det differentieres til 4-4x
4-4x = 0

x = 1

1 * f(1) = 2.

max areal = 2

når x = 1. 

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2019 af StoreNord

-


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2019 af StoreNord

Jeg menerSkærmbillede fra 2019-04-24 22-32-47.png


Svar #8
24. april 2019 af Kraes4

Der må jeg indrømme jeg forstår ikke hvordan du kom frem til det resultat. 
Hvis arealet er x*f(x)
så er fremgangsmåden vel at differentiere, sætte i lig 0 og derfra får jeg et tal til x, som skal indsættes i funktionen?
Hvordan har du fået disse tal? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. april 2019 af AMelev

#6 Korrekt.
Der er en smutter i #7. f(x) står som -2x2 + 4 i stedet for -2x2 + 4x.

NB! Det er ikke nok, at f '(1) = 0. Du skal også via fortegn for f ' eller graf for f dokumentere, at f har maksimum i x = 1.


Svar #10
24. april 2019 af Kraes4

Okay perfekt, studsede også over det.

 Tak! :) 


Brugbart svar (1)

Svar #11
24. april 2019 af StoreNord

Se bort fra #7. Det er forkert.


Skriv et svar til: optimering for størst muligt areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.