Matematik

model mat

25. april 2019 af jhn123 - Niveau: B-niveau

hej alle sammen.

I en model for dyrkning af en bestemt kornsort kan sammenhængen mellem fortjenesten og mængden af tilført kunstgødning beskrives ved funktionen  f(x)=(26400·x)/(x+1)-2350x+12000,0≤x≤10  Hvor f(x) er fortjenesten (målt i kr. pr. hektar), og x er mængden af tilført kunstgødning (målt i tons pr. hektar).  

b) Benyt modellen til at bestemme fortjenesten, hvis der ikke tilføres kunstgødning.  

Det oplyses, at grafen for f har netop en vandret tangent i intervallet [0;10]. Røringspunktet for denne tangent kaldes P.  

c) Bestem koordinatsættet til P, og gør rede for, hvad det fortæller om fortjenesten.

jeg er stået af på disse to opgaver. kan I muligvis hjælpe med svar, formler og evt hvorfor de specifikke formler

tak på forhånd


Svar #1
25. april 2019 af jhn123

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2019 af mathon

           \small \begin{array}{lllll} f{\, }'(x)=\frac{26400\cdot (x+1)-24400x\cdot 1}{(x+1)^2}-2350=\frac{26400}{(x+1)^2}-2350\\\\ f{\, }'(x)=0\quad \textup{kr\ae ver:}\\\\ \frac{26400}{(x+1)^2}-2350=0\\\\ \frac{26400}{(x+1)^2}=2350\\\\ \frac{1}{(x+1)^2}=\frac{2350}{26400}\\\\ (x+1)^2=\frac{26400}{2350}\quad 0<x<10 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2019 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllll} x+1=\sqrt{\frac{528}{47}}=3.35\\\\ x=2.35 \end{array}


Svar #4
25. april 2019 af jhn123

hvordan kan det være du skriver (x+1) både i tælleren og nævneren? på den funktion jeg har fået er det kun i tælleren


Svar #5
25. april 2019 af jhn123

.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2022 af wolfdbdk

Hej, jeg ved godt at jeg skriver efter 2 år - men hvis du stadig har svaret på det du skrev. Kan du ikke please sende det, da jeg har fået opgaven og struggler en hel del med den?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2022 af ringstedLC

b)

\begin{align*} f(x) &= \frac{26400x}{x+1}-2350x+12000\;,\;0\leq x\leq 10 \\ f(0) &= \;?\,\textup{(kr.\,pr.\,ha)} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. februar 2022 af ringstedLC

c)

\begin{align*} f(x) &= \frac{26400x}{x+1}-2350x+12000\;,\;0\leq x\leq 10 \\ &= \underset{\textup{produkt}}{\underbrace{26400x\cdot \frac{1}{x+1}}}-2350x+12000 \\ f'(x) &= \underset{\textup{produktreglen}}{\underbrace{\bigl(26400x\bigr)'\cdot \frac{1}{x+1}+26400x\cdot \left (\frac{1}{x+1}\right )'}}-\bigl(2350x\bigr)' \\ &= 26400\cdot \frac{1}{x+1}+26400x\cdot \left (-\frac{1}{(x+1)^2} \right )-2350 \\ &=\frac{26400\cdot (x+1)}{(x+1)^2}-\frac{26400x}{(x+1)^2}-2350 \\ f'(x)&=\frac{26400x+26400-26400x}{(x+1)^2}-2350 \\ f'(x)=0 &=\frac{26400}{(x+1)^2}-2350 \\ 0 &= 26400-2350\cdot (x^2+1^2+2x) \Rightarrow x= \;?\,\textup{(tons\,pr.\,ha)} \end{align*}


Skriv et svar til: model mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.