Matematik

at differentiere...

27. april 2019 af rikke0227 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I min bog står der at man gøre prøve på følgende måde. Jeg forstår ikke helt hvordan de har differentiret. Håber der er nogle der vil forklare i forhold til begge situationer. I øvrigt er det angående differentialligninger 

Vedhæftet fil: gøre prøve.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2019 af mathon

...differentiation af sammensat funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2019 af mathon

                     \begin{array}{llll} 1)&u=x^2+3\qquad \frac{\mathrm{d} u}{\mathrm{d} x}=2x\\\\ &\left ( \sqrt{u} \right ){\, }'=\frac{1}{2\sqrt{u}}\cdot \frac{\mathrm{d} u}{\mathrm{d} x}=\frac{1}{2\sqrt{x^2+3}}\cdot 2x&=&\frac{x}{\sqrt{x^2+3}}\\\\\\\\ 2)&u=x^2+e\qquad \frac{\mathrm{d} u}{\mathrm{d} x}=2x\\\\ &\left (\ln(u) \right ){\, }'=\frac{1}{u}\cdot \frac{\mathrm{d} u}{\mathrm{d} x}=\frac{1}{x^2+e}\cdot 2x&=&\frac{2x}{x^2+e}\\\\ \end{array}


Skriv et svar til: at differentiere...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.