Matematik

sammensat funktion

28. april 2019 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

to funktioner f og g er givet ved f(x) = x+2 og g(x) = kvadratrod(x)

a) Bestem g(f(2))

f(2) = 2+2 and 2+2 = 4

g(2) = kvadratrod(2)  = 1, 4

har  jeg så bestem det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2019 af MatHFlærer

Nej
f(x)=x+2
g(x)=kvadratrod(x)
Så er
g(f(x))=kvadratrod(x+2)

Find g(f(2))

Svar #2
28. april 2019 af hannah9 (Slettet)

forstår det ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2019 af MatHFlærer

Du skal bestemme g(f(2)), men først skal du finde en funktion g(f(x)). Det gør du ud fra f(x) og g(x). Sammesat funktion, dvs.

g\circ f(x)=g(f(x))=\sqrt{f(x)}=\sqrt{x+2}

Dernæst kan du udregne funktionsværdien g(f(2)), så

g\circ f(2)=g(f(2))=\sqrt{f(2)}=\sqrt{2+2}=\sqrt{4}=2


Skriv et svar til: sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.