Matematik

Hjælp til vejledende eksamen spørgsmål

29. april 2019 af AN1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået et vejledende spørgsmål til den mundtlige matematik eksamen der hedder:
Gør rede for eksakt løsning af den lineære 1. ordens differentialligning. 

Er der en der kan forklare mig hvad "Gør rede" indebærer? 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2019 af AMelev

Det betyder, at du skal udlede/bevise løsningsformlen. 
Se evt. dette link.


Svar #2
29. april 2019 af AN1234 (Slettet)

Tak, men jeg har et andet punkt i samme spørgsmål der hedder: "Bevis løsningsformlen for den generelle ligning y' + a(x) * y = b(x)".


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. april 2019 af Soeffi

#0. 

Du kunne starte med at forklare, hvad en første ordens differentialligning er generelt og dernæst, hvad en lineær første ordens differentialligning er.

Yderligere kunne du forklare forskellen er på eksakt løsning og numerisk løsning af differentialligninger. 

Endelig kan du gennemføre det ønskede bevis.


Svar #4
29. april 2019 af AN1234 (Slettet)

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2019 af AMelev

Er det ikke hele spørgsmålet, der er anført i #0? Hvis ikke, så læg lige hele spørgsmålet op.

Den generelle lineære diff.ligning: y' + a(x) · y = b(x)
Det simpleste tilfælde er, hvor  b(x) = 0 og a(x) = a er konstant.  Løsningen er en eksponentiel funktion.
Det næstsimpleste er, hvor b(x) = 0. 
I de tilfælde kan ligningen løses med separation af variable, men den generelle løsningsformel kan også benyttes.
Så kommer tilfældet, hvor såvel a(x) = a som b(x) = b er konstanter. Løsningen er en forskudt eksponentiel funktion.


Skriv et svar til: Hjælp til vejledende eksamen spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.