Fysik

beregn energi ud fra vægt og strålingsdosis

02. maj 2019 af dårligelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn den energi, som absorberes af en person på 75 kg, der modtager en ækvivalent strålingsdosis på 50 mSv, hvis den modtages fra α-stråling.

nogen der ved hvilken formel man skal bruge til denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2019 af Pyrros

Det må vel svare til cirka D=0.0025\frac{J}{kg}, hvoraf energien ikke kan være svær at finde.

Vi finder den ved radiation weigthing factor, og den absorberet dosis af \alpha-stråling er givet ved

D=\frac{H}{w_\alpha}, hvor {w_\alpha}=20 og den ækvivalente stråling H=50 \text{ mSv}.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2019 af Pyrros

Var det brugbart?

Skriv et svar til: beregn energi ud fra vægt og strålingsdosis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.