Matematik

differentierer

02. maj 2019 af mi28 - Niveau: C-niveau

hej, jeg er tvivl om hvordan man skal differentiere f(x)=(x^2+5x+500)*e^{-x/100}

jeg fik f'(x)=2x+5*(e^{-x/100})/100=2x+0,05*e^{-x/100}

er det rigtigt? pft


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2019 af peter lind

Nej. Du skal bruge produktreglen. (f(x)*g(x))' = f'(x)*g(x) + f(x)*g'(x) her er f(x)= x2+5x+500


Svar #2
02. maj 2019 af mi28

ok.tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2019 af mathon

        \small \begin{array} {lllllll} f{\, }'(x)&=&(2x+5)\cdot e^{-\frac{x}{100}}+\left ( x^2+5x+500 \right )\cdot e^{-\frac{x}{100}}\cdot \left ( -\frac{1}{100} \right )&=&\left (2x+5-\frac{x^2+5x+500}{100} \right )e^{-\frac{x}{100}} \end{array}


Skriv et svar til: differentierer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.