Kemi

Ækvivalente mængder

29. maj 2019 af Lise123Lise - Niveau: B-niveau

Er der en der kan forklare mig hvad ækvivalente mængder er i fhorhold til den vedhæftede redoxreaktion. Redoxreaktionen kommer fra titrering med kaliumpermanganat og natriumsulfit-opløsning.


Svar #1
29. maj 2019 af Lise123Lise

Er der ikke også en der også kan hjælpe mig med følgende udregning:

Mængde af natriumsulfit i gram:                  Mængde af den tilsatte kaliumpermanganat:
0,07 g                                                           10,7 ml
 

Beregning af stofmænde: n = m/M = m(Na_2SO_3)/M(Na_2SO_3) = m(0,7)/M(69,049)=0,001 mol

Så er jeg lidt usikker på hvordan n(MnO4^-) skal beregnes?


Skriv et svar til: Ækvivalente mængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.