Kemi

Hjælp til mængde beregninger og ækvivalente mængder

29. maj 2019 af Lise123Lise - Niveau: B-niveau

Er der en der kan forklare mig hvad ækvivalente mængder er i fhorhold til den vedhæftede redoxreaktion. Redoxreaktionen kommer fra titrering med kaliumpermanganat og natriumsulfit-opløsning.



Er der ikke også en der også kan hjælpe mig med følgende udregning:


Mængde af natriumsulfit i gram:                  Mængde af den tilsatte kaliumpermanganat:
0,07 g                                                           10,7 ml
 

Beregning af stofmænde: n = m/M = m(Na_2SO_3)/M(Na_2SO_3) = m(0,7)/M(69,049)=0,001 mol

Så er jeg lidt usikker på hvordan n(MnO4^-) skal beregnes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2019 af mathon

Hvilken koncentration har den tilsatte kaliumpermanganat?


Svar #2
29. maj 2019 af Lise123Lise

stofmængdekonsentrationen er 0.04 M


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2019 af mathon

               \small \small \begin{array}{lll} \textup{antal mol }KMnO_4&\left ( 0.0107\; L \right )\cdot \left ( 0.04\; \frac{mol}{L} \right )=4.28\cdot 10^{-4}\; mol\\\\\\\ \begin{array}{|l|c|c|} \hline &Na_2SO_3&KMnO_4\\ \hline \textup{masse}/g&0.07&0.035\\ \hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&126,043 &158,034\\ \hline \textup{antal mol}&0.00056&0.00022\\ \hline \textup{koefficienter}&5&2\\ \hline \end{array} \end{array}


Svar #4
29. maj 2019 af Lise123Lise

er det så masse * molarmassen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2019 af mathon

Nej
             \small \begin{array}{lll} \textup{division nedad}\\\\ \textup{multiplikation opad} \end{array}


Svar #6
29. maj 2019 af Lise123Lise

brugte du: n = v * c til beregningen...?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2019 af mathon

...til beregning af antal mol \small KMnO_4 - ja.


Skriv et svar til: Hjælp til mængde beregninger og ækvivalente mængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.