Kemi

10,0 g acetone C₃H₆O opløses i vand til et samlet volumen på 125 mL. Hvad er molariteten af denne opløsning?

04. juni 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der nogle der kan hjælpe hvilken formel skal jeg bruge for at beregne nedenstående opgave?

10,0 g acetone C3H6O opløses i vand til et samlet volumen på 125 mL. Hvad er molariteten af denne opløsning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2019 af Skaljeglavedinelektier

c=\frac{n}{V}


Svar #2
04. juni 2019 af Lara45

Jeg får 0,0465 M, men facit er 1,38 M. Er der nogle, der ved hvorfor? Jeg har brugt formlen i #1


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. juni 2019 af Skaljeglavedinelektier

c=\frac{n}{V}=\frac{\frac{m}{M}}{V}=\frac{\frac{10g}{58,08g/mol}}{0,125L}=1,37741 M


Svar #4
05. juni 2019 af Lara45

#3 Mange tak. Nu har prøvet igen med en opgave der ligner rigtig meget. 

Opgave: Når 30,0 g acetone C3H6O opløses i vand til et samlet volumen på 375 ml, er molariteten af opløsningen

c=30/58,08/0,375 =0,193698 M

Svarmulighederne er: 

A) 0,0465 M
B) 0,0214 M
C) 0,0125 M
D) 4,65 M
E) 1,38 M

Ingen af svarmulighederne passer med min beregning. Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2019 af Skaljeglavedinelektier

Du tjekker din lommeregner og så prøver du igen. 

30/58,08/0,375\neq 0,193698


Svar #6
05. juni 2019 af Lara45

#5 Jeg har nu forsøgt med anden lommeregner og får 1,38 M. Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. juni 2019 af Skaljeglavedinelektier

Ja. 

Jeg håber også, du forstår, hvorfor man kan bruge formlen til udregningerne. 


Svar #8
05. juni 2019 af Lara45

Ja, det gør jeg og det hjælper også på forståelsen at løse tingene en ekstra gang  


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. juni 2019 af Skaljeglavedinelektier

Perfekt. Forståelsen er det vigtigste. 


Skriv et svar til: 10,0 g acetone C₃H₆O opløses i vand til et samlet volumen på 125 mL. Hvad er molariteten af denne opløsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.