Matematik

Grader

10. juni 2019 af julia132 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej en sød sjæl som kan hjælpe? Har haft virkelig svært ved det. Evt. en som kan forklare det?

Redegør for værdierne af sinus og cosinus for vinklerne 90? og 120?.

m.v.h Julia::)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2019 af StoreNord


Svar #2
10. juni 2019 af julia132 (Slettet)

Hej Storenord

jeg kan ikke finde en forklaring på 90 og 120 grader på den linkede hjemme side.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2019 af oppenede

Brug at sin(v) er det samme som sin(180º - v), dvs. sin(120º) = sin(60º)

sin(90º) = 1, da 90º er lodret.


Svar #4
10. juni 2019 af julia132 (Slettet)

hm ja, men jeg stadig i tvivl om hvordan jeg kunne forklare dette til en eksamen. Altså at forklare sin og cos for vinklerne 90 og 120? er virkelig looost ;:(((


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2019 af StoreNord

sin(90) er hvor enhedscirklen skærer y-aksen, altså i y=1.
cos(90) er hvor enhedscirklen skærer x-aksen, altså i x=1.

sin(120) er det samme som sin(60), altså                \frac{\sqrt{3}}{2}

cos(120) er den negerede af cos(60), altså           \frac{-1}{2}


Skriv et svar til: Grader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.