Matematik

Vektor funktioner. Hjælp !

12. juni 2019 af AhElite - Niveau: A-niveau

Skal eksamineres i mundtlig mat A i morgen. Jeg har siddet fast i et spørgsmål og jeg kan bare ikke finde noget på hverken google eller youtube omkring det, håber virkelig at der er en rar sjæl der kan og vil hjælpe mig. 

 

En cirkel med radius

r og centrum i (0,0) er givet ved

st=r·cos?(t) r·sin?(t) ,0≤t≤2π

Bevis at hastighedsvektoren står vinkelret på stedvektoren, hvis banekurven er en cirkel

Hvordan skal jeg bevise det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2019 af PeterValberg

undersøg om hastighedsvektoren i et punkt på banekurven 
er vinkelret på stedvektoren til punktet...

Vektorerne a og b er vinkelrette (ortogonale) på hinanden, hvis:

\vec{a}\cdot\vec{b}=0\quad\Leftrightarrow\quad\vec{a}\perp\vec{b}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. juni 2019 af AhElite

Jeg forstår hvad du mener. hvordan skal jeg bevise det. eller kommer det af sig selv når jeg viser det ? 


Svar #3
12. juni 2019 af AhElite

og tak for det meget hurtige svar forresten :) det sætter jeg pris på. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2019 af mathon

                                 \small \textbf{\textit{r}}(t)=\begin{pmatrix} r\cos(t)\\r\sin(t) \end{pmatrix}

                                 \small \textbf{\textit{v}}(t)=\begin{pmatrix} -r\sin(t)\\r\cos(t) \end{pmatrix}=\widehat{\textbf{\textit{r}}(t)}

tværvektorer er ortogonale.


Skriv et svar til: Vektor funktioner. Hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.