Matematik

Omkostninger

20. juni 2019 af Ukendt119 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej læser

JYSK sælger skrivebordet "KETTINGE glastop sort". Skrivebordet bliver produceret hos Tvilum i Fårvang. Skrivebordet er specialfremstillet.

- Produktionen koster JYSK 120.000 kr. i faste omkostninger

- De variable enhedsomkostninger VE er 250 kr. pr. stk. for de første 800 stk. og 450 kr. pr. stk. for resten.

- X er antal producerede stk. pr. år.

1. Bestem forskriften (modellen) for de samlede omksotninger

Bestem forskriften for den samlede omsætning når du ved, at skrivebordet sælges til 420 kr. 

Jeg har siddet længe nok nu til, at jeg fik mig til at skrive herinde. Håber en kan hjælpe mig på rette spor


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2019 af mathon

      \small \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{model for}\\& \textup{samlede omkostninger:}&V(x)=\left\{\begin{array}{lll} 250x+120\, 000&\textup{for }0<x\leq 800\\ 450x-40\, 000&\textup{for }x>800 \end{array}\right. \\\\ &\textup{samlede oms\ae tning:}&R(x)=420x \end{array}


Svar #2
20. juni 2019 af Ukendt119 (Slettet)

Hej Mathon, super brugbart og tak for det. Men kan du måske komme med en lille forklaring, så kort og kontant du kan, altså hvordan og hvorledes du lige præcis kom frem til det? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. juni 2019 af mathon

detaljer:

               \small \small V(x)=\left\{\begin{array}{llll} \\ 250\cdot 800+120\, 000+(x-800)\cdot 450=450x-40\, 000 \end{array}\right.


Svar #4
20. juni 2019 af Ukendt119 (Slettet)

Endnu en gang tak! Arbejder du i det der hedder maple, ligner det lidt på skriften? Men tilbage til det første billede, hvis du skulle give en lille tekst til det, hvordan ville du så forklare på bedst mulige måde?


Svar #5
20. juni 2019 af Ukendt119 (Slettet)

Jeg skal nemlig kunne tegne graferne i samme koordinatsystem. Og der er jo forskellige forskrifter for omkostninger, fordi VE er springvis. Det betyder, at VE er 250 kr. til og med produktion af 800 stk., og VE er 450 kr. for produktion over 800 stk. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. juni 2019 af mathon

\textup{stykvis line\ae r funktion/gaffelfunktion:}

\textup{den samlede omkostningskurve 'kn\ae kker' i (800 , 320\, 000), men er sammenh\ae ngende}
\textup{da:}
               \small 250\cdot 800+120\, 000=450\cdot 800-40\, 000


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. juni 2019 af mathon

hvorfor

      \small \small \begin{array}{llll} \textup{modellen kan}\\\textup{fuldst\ae ndigg\o res til:}\\& \textup{samlede omkostninger:}&V(x)=\left\{\begin{array}{lll} 250x+120\, 000&\textup{for }0<x\leq 800\\ 450x-40\, 000&\textup{for }x\geq 800 \end{array}\right. \\\\ &\textup{samlede oms\ae tning:}&R(x)=420x \end{array}


Skriv et svar til: Omkostninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.