Matematik

rumfang

20. juni 2019 af bambie (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hej. jeg har fået en aflevering for og det gik fint indtil den her opgave mig og skrive en forklaring på hvordan man gør.

jeg skal finde rumfanget på alle opgaverne

A. en cylinder har højden 60 cm  og en omkreds på 12,6 (dm)

B. en firkant har tallene  L=4,2 (dm) B=35 (cm) H= 0,5 (m)

C. en kugle har en diameter på  53 (cm)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2019 af mathon

eg skal finde rumfanget på alle opgaverne

A. en cylinder har højden 60 cm  og en omkreds på 12,6 (dm)

B. et prisme har tallene  L=4,2 (dm) B=35 (cm) H= 0,5 (m)

C. en kugle har en diameter på  53 (cm)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2019 af mathon

Kender du ikke rumfangsformlerne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2019 af mathon

                        \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{A.}&V_{cylinder}=h\cdot \frac{\pi }{4}\cdot d^2=h\cdot \frac{\pi }{4}\cdot\left ( \frac{O}{\pi } \right )^2=h\cdot \frac{O^2}{4\pi }&&&\textup{O er overfladearealet}\\\\ \textbf{B.}&V_{\textit{ret prisme}}= h\cdot l\cdot b\\\\ \textbf{C.}&V_{\textit{kugle}}=\frac{\pi }{6}\cdot d^3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2019 af mathon

                       \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{A.}&V_{cylinder}=h\cdot \frac{\pi }{4}\cdot d^2=h\cdot \frac{\pi }{4}\cdot\left ( \frac{O}{\pi } \right )^2=h\cdot \frac{O^2}{4\pi }=\left ( 6\; dm \right )\cdot \frac{(12.6\; dm)^2}{4\pi }&=&75.80\; dm^3\\\\ \textbf{B.}&V_{\textit{ret prisme}}= h\cdot l\cdot b=(5\; dm)\cdot \left ( 4.2\; dm \right )\cdot \left ( 3.5\; dm \right )&=&73.50\; dm^3\\\\ \textbf{C.}&V_{\textit{kugle}}=\frac{\pi }{6}\cdot d^3=\frac{\pi }{6} \cdot \left (5.3 \; dm \right )^3&=&77.95\; dm^3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2019 af mathon

korrektion:
                    #3 1. linje
                                         \small \small \textup{O er overfladearealet }\xrightarrow[]{\textup{rettes til}}\; \textup{O er omkredsen}
 


Skriv et svar til: rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.