Matematik

Sandsynlighed for 1 sekser med 6 terninger

16. juli 2019 af Karlemil30 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej...
Der er sådan at jeg nu har sommerferie og min hjerne er fyldt med alt muligt andet men af en eller anden grund kom jeg til at tænke på dette spørgsmål:

Hvad er sandsynligheden for at slå 1 sekser med 6 terninger?

Min hjerne kan virkelig ikke for ro før spørgsmålet er besvaret.

Tak på forhånd.

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juli 2019 af oppenede

Hvis du mener præcis 1 sekser, så er sandsynligheden 3125/7776. Tænk på binomialfordelingen.

Hvis du mener mindst 1 sekser, så sig 1 minus sandsynligheden for at få præcis 0 seksere, hvilket også svarer til en binomialfordelingssandsynlighed.


Svar #2
17. juli 2019 af Karlemil30 (Slettet)

Jeg takker. Det er et godt svar. Jeg ved ikke om jeg fik formuleret spørgsmålet ordentligt men jeg mente også ud fra 1 slag. er dit svar baseret ud fra det?

Svar #3
17. juli 2019 af Karlemil30 (Slettet)

Oppenede jeg har lige kigget på det du nævnte om binominalfordelingsandsynlighed jeg jeg tror at svaret er 33,49% og ikke 3125/7776=40,2% som du har sagt. Tror nemlig du har regnet med 5 terninger og ikke 6.

Men tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juli 2019 af janhaa

P(1\,sekser\)=\binom{6}{1}(1/6)^1*(5/6)^5=0,402


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juli 2019 af oppenede

Det du angiver i #3 er sandsynligheden for at få præcis 0 seksere i et kast med terningerne.


Svar #6
17. juli 2019 af Karlemil30 (Slettet)

Ja så lige på det igen og kan godt se det var mig den var galt med.

Skriv et svar til: Sandsynlighed for 1 sekser med 6 terninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.