Kemi

Hjælp til opgave om normalitet

19. juli 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Hvordan regner jeg nedenstående opgave 

Jeg ved at normalitet er antal mol pr kg. opløsningsmiddel, men jeg kan ikke få det til at passe med facit.

Normaliteten af en opløsning fremstillet ved at opløse 150 g citronsyre (trivalent-syre - molvægt 192,14 g) i 500 ml vand er

På forhånd tak


Svar #1
19. juli 2019 af Lara45

192,14g/mol/150g/0,500 kg=2,56 mol/kg

Dette passe bare ikke med svarmulighederne som er

A) 0,058 N
B) 0,170 N
C) 0,293 N
D) 1,560 N
E) 4,680 N
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juli 2019 af mathon

                       \small \small \begin{array}{lllll} \textup{vands densitet ved 25}\degree C&\textup{er }0.99707\; \frac{kg}{L}\\\\ \textup{massen af 500 mL vand}&m=\left ( 0.500\; L \right )\cdot \left ( 0.99707\; \frac{kg}{L} \right )=0.498535\; kg\\\\ \textup{antal mol citronsyre }&n=\frac{150\; g}{192.14\; \frac{g}{mol}}=0.78068\; mol\\\\ \textup{normalitet}&c=\frac{0.78068\; mol}{0.498535\; kg}=1.57\; N&d) \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om normalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.